Kultura e vendit të punës: çfarë është dhe si të krijoni ndikim pozitiv në punën tuaj?

Me pandeminë që i detyron bizneset të ndryshojnë rrënjësisht mënyrën se si punojnë, krijimin e një kulturë pozitive në vendin e punës është bërë një prioritet urgjent për bizneset kudo.

Një ndryshim masiv në kulturën e vendit të punës është duke u zhvilluar pas COVID-19. Me kalimin në punën në distancë dhe hibride për shkak të pandemisë, 57% e kompanive thonë se parashikojnë ndryshime të rëndësishme në kulturën e tyre.

Ky është një shans për bizneset që të rivlerësojnë prioritetet e tyre dhe të ndërtojnë mjedise pune ku punonjësit mund të ndihen të sigurt, të angazhuar, të frymëzuar dhe produktivë, pavarësisht nëse janë në shtëpi ose në zyrë.

Çfarë është kultura në vendin e punës?

Është e rëndësishme të përcaktojmë se çfarë nënkuptojmë kur flasim për kulturën e vendit të punës. Por nuk është e lehtë për të përcaktuar. A është një grup vlerash? Sjelljet? Qëndrimet? Apo zakonet dhe traditat? Epo, rezulton se janë të gjitha këto dhe më shumë.
Të kesh një punë të shëndetshme dhe kulturën e punës është një faktor i madh për të siguruar kënaqësinë e punonjësve. Kultura e punës gjithmonë do të ndryshojë në varësi të asaj se çfarë lloj biznesi jeni, por gjithmonë është e dobishme të siguroheni që punonjësit tuaj të ndihen rehat në hapësirën tuaj të punës.

Forbes e përshkruan kulturën e vendit të punës si, "mjedisi që na rrethon gjatë gjithë kohës".
Sido që ta përcaktojmë, kultura e vendit të punës mund të jetë e ndërlikuar për t'u matur në çdo mënyrë të prekshme. Është se si ndihet të jesh në punë dhe jo një grup rregullash të shkruara. Çdo kompani ka personalitetin dhe atmosferën e saj - dhe kjo nuk është diçka e lehtë për t'u krijuar.

Pse është e rëndësishme kultura në vendin e punës?

Kjo është arsyeja pse fokusi në kulturë është prioriteti më i lartë për organizatat që kërkojnë të transformojnë mënyrën se si njerëzit punojnë - dhe si ndihen ata për punën. Këtu janë disa arsye specifike që është kaq e rëndësishme, fushat që mund të ndikojë dhe si mund të ndikoni në ndryshime pozitive në kulturën e kompanisë suaj.
Disa këshilla për të siguruar që kompania juaj të ofrojë një kulturë të shëndetshme:

Fillimisht sigurohuni që ka një politikë të shkruar mirë dhe përcakton sjelljen e duhur në kompaninë tuaj. Kjo do të sigurojë që punonjësit të veprojnë në një mënyrë të përshtatshme për hapësirën tuaj profesionale. Kjo gjithashtu do të sigurojë që punonjësit të trajtojnë njëri-tjetrin në një mënyrë profesionale.

Dëgjoni idetë e reja: Si një punëdhënës, është e domosdoshme për ju që të siguroheni që punonjësit tuaj të ndihen rehat dhe të shprehin idetë e reja. Kur dëgjoni dhe inkurajoni këto ide, ushqeni marrëdhënien tuaj profesionale me punonjësin.
0.0425
263.17 KB