Punonjësit janë kryesisht më të lumtur në punë sesa ishin përpara pandemisë

Forca punëtore në Mbretërinë e Bashkuar është kryesisht më e lumtur se sa ishte para pandemisë, sipas një sondazhi nga Right Management. Për punonjëset femra, arsyeja kryesore për rritjen e kënaqësisë së tyre është se pandemia u dha atyre një vlerësim të ri për punën e tyre dhe i bëri të kuptojnë se ata e merrnin punën e tyre si të mirëqenë më parë (41 përqind). Nga ana tjetër, ishte ribashkimi me kolegët që çoi në një humor të përmirësuar mes homologëve të tyre meshkuj (39 përqind).

Studimi i 2000 punonjësve në Mbretërinë e Bashkuar theksoi rëndësinë që gratë të mbështesin njëra-tjetrën në vendin e punës, pasi 46 për qind e femrave gjetën mbështetjen dhe miqësinë nga koleget e tyre femra si një kontribuues kryesor në lumturinë e tyre në punë dhe 93 për qind e konsiderojnë atë "të rëndësishme". Krahasisht, vetëm 27 përqind e femrave mendojnë se mbështetja e kolegëve të tyre meshkuj i bën të lumtura në punë.

Të kesh mundësi për t'u rritur dhe zhvilluar në punë është dy herë më e rëndësishme për gratë sesa për burrat. Kjo përpjekje për të rritur dhe për të marrë kontrollin e përparimit të tyre në karrierë vjen pavarësisht nga pothuajse një e katërta (23 përqind) e kolegeve femra që raportojnë se ngarkesat e pritshme të punës duhet të përmirësohen.

Sipas raportit, fuqia punëtore e femrave ka raportuar një vendosmëri të përtërirë për të punuar shumë, pasi 46 për qind pohuan se pandemia i ka motivuar për të arritur qëllimet e karrierës, krahasuar me 36 për qind të meshkujve. Puna nga shtëpia i ndihmoi punonjësit në Mbretërinë e Bashkuar të rivlerësonin jetën e tyre për mirë, sipas 34 përqind të punonjësve femra dhe 30 përqind të punonjësve meshkuj.

Ky pozitivitet dhe motivim i përtërirë vjen pavarësisht se 37 për qind e punonjësve në Mbretërinë e Bashkuar ndihen "të pasigurt" ose në mosbesim se tavani i xhamit po plasaritet. Është interesante, kur u pyetën nëse besojnë se paguhen aq sa vlejnë, vetëm një e katërta e punonjësve femra u përgjigjën po, krahasuar me 32 përqind të meshkujve. Studimi zbuloi gjithashtu se punonjësit meshkuj kanë 19 për qind më shumë gjasa të fillojnë të kërkojnë punë në tre muajt e ardhshëm.

Pandemia dhe ndikimi i saj shkatërrues u dha njerëzve mundësinë për të rivlerësuar atë që është e rëndësishme dhe fuqia punëtore në Mbretërinë e Bashkuar ka forcuar ndjenjën e vendosmërisë së saj për të përparuar në jetën e tyre dhe në punët ose karrierat e tyre, dhe ata janë më të lumtur si rezultat i kësaj. Pandemia ka nxjerrë në pah rëndësinë e marrëdhënieve femërore brenda vendit të punës dhe ndjenjën e komunitetit që gratë përfitojnë kur punojnë së bashku. Ndryshe nga ai litar i njohur i grave që ngjitin shkallët pas tyre ndërsa përparojnë karrierën e tyre, mbështetja e grave brenda vendit të punës është kritike për gratë që të jenë të suksesshme.
0.1949
269.4 KB