Si të kaloni 90 ditët tuaja të para në një punë të re?

Ju jeni i ri, pak nervoz dhe dëshironi të qëndroni në punë. Cila është mënyra më e mirë për të kaluar 30, 60, 90 ditët tuaja të para në një punë të re?
Si të kaloni nga një i huaj i panjohur në i brendshëm i besuar?

Dita 0–30: gjerësia mbi thellësi

Këshilla # 1: Kur je i ri, është joshëse të biesh në një vrimë lepuri dhe ta bësh atë fokusin tënd të vetëm. Ndihet produktive dhe qetësuese. Por ju nuk mund të zhvilloni gjykim të mirë pa një kontekst më të gjerë.

30 ditët e para janë një mundësi e rrallë për të fituar atë kontekst. Ka të bëjë me takimin me njerëz, hartimin e ekuacionit të biznesit dhe lojën me produktin ndërkohë që keni sy të freskët.

"Krijoni një levë"

Nëse je një veprues në zemër si unë, është e çuditshme të mos prodhosh asgjë. Pra, këtu është një prizë e nënvlerësuar: dokumentoni atë që mësoni ndërsa mësoni ato.

Audienca e parë është vetvetja - shkrimi sqaron të menduarit tuaj. Një audiencë e dytë mund të jetë menaxheri juaj. Sinjalizimi i mësimeve tuaja dhe ftimi i tyre për të redaktuar ndërton besimin, veçanërisht nëse jeni duke punuar në distancë.

Një audiencë e tretë, në linjë, mund të jenë punësime të tjera të reja. Personi më i mirë për të shkruar një udhëzues nuk është zakonisht personi më i ngarkuar, por dikush që ka hyrë së fundi, sepse ata i kuptojnë nga afër vështirësitë e të qenit i ri.

Në javën time të parë, një herë bëra një fjalor të dhënash për të kuptuar se si inxhinierët i strukturuan bazat e tyre të të dhënave. Ai u shpërnda gjerësisht në punësime të reja sepse u bë rekordi më i përditësuar.

Një term tjetër për këtë është "krijimi i levave" - ​​diçka që menaxherët duan të thonë. Çfarë mund të them ose të bëj një herë që mund të përdoret vazhdimisht? Një shembull klasik është punësimi i mirë; dokumentimi i asaj që mëson është një alternativë e hershme.

Dita 30–60: zhyteni thellë

Pasi të kuptoni kontekstin global, është koha të zhyteni në detajet lokale.

Qëllimi është të gjeni projektin e duhur fillestar për të shënuar debutimin tuaj, diçka ideale:

  • I shpejtë dhe i arritshëm: gjeneroni rezultate të qarta brenda 2-3 javësh
  • E dukshme: ndihmon qartë biznesin ose njerëzit
  • Me rrezik të ulët: përpiquni të shmangni ndryshimet e diskutueshme për të filluar

Më parë mendoja se besimi ishte binar - ose më beson mua ose jo - por kjo është shumë e thjeshtë. Besimi është më shumë si një bateri. Fillon bosh dhe (shpresojmë) rritet me çdo ndërveprim.

Duke filluar me vlerë të vogël, por të pamohueshme, ju filloni baterinë tuaj të besimit. Ju vendosno të arrini nivelin e besimit që kërkohet për të bërë përfundimisht ndryshime më të mëdha.

Dita 60–90: trego, mos trego

Ka njerëz që bëjnë ndryshime dhe njerëz që flasin vetëm për nevojën për ndryshim. Nëse e lexoni këtë bloh, ndoshta jeni në hapin e parë – muaji 3 është një kohë e mirë për ta vërtetuar këtë.

Kjo është gjithashtu kur fillon efekti Goldilocks: bëni shumë pak dhe zhgënjeni; bëni shumë dhe mërziteni. Pra, çfarë është e drejtë?

Asnjë situatë nuk është identike, por ka disa mënyra për të arritur ekuilibrin:

Përpara se të bëni një ndryshim, kuptoni gjithmonë pse diçka është ashtu siç është: dijeni arsyen përpara se të propozoni se si dëshironi që ta transformoni.

Flisni me njerëzit që bënë atë që dëshironi të ndryshoni: a janë ata në të njëjtën faqe për problemin? A pajtohen ata se tani është koha e duhur për të vepruar? Sa të përfshirë duan të jenë ata? Askujt nuk i pëlqen të befasohet në një takim në grup

Mendime të forta, të mbajtura dobët: bëni punën për të mbështetur një opinion, por jini të hapur për të ndryshuar mendjen tuaj me informacione të reja
Është në rregull të largohesh

Ju mësoni shumë në 90 ditët e para… duke përfshirë gjëra që nuk janë reklamuar kurrë.

Bizneset e suksesshme lulëzojnë pavarësisht nga problemet e tyre të shumta.

Problemi i tyre mund të të jetë mundësia juaj, por nuk ka kohë për të shfrytëzuar çdo mundësi. Nëse tashmë e dini se dëshironi të hiqni dorë, nuk keni pse të humbni një vit duke pritur. Në vend të kësaj, reflektoni se si ju kanë munguar flamujt e kuq, çfarë keni mësuar për veten tuaj dhe punoni në fushën që ju pëlqen.

Mos e bëni zakon të hiqni dorë herët, por dijeni gjithashtu se heqja dorë nga mundësitë e gabuara është e vetmja mënyrë për t'u hapur rrugë atyre të duhura.
0.2002
273.65 KB