Sondazh: Teknologjia e re do të rrisë madhësinë e forcës punëtore

Një sondazh i ri nga Protiviti dhe Qendra Globale e Oksfordit për Kujdesin Shëndetësor dhe Urbanizimin në Kolegjin Kellogg pohon se 74 përqind e drejtuesve të biznesit global besojnë se teknologjia në zhvillim dhe e re do të rrisë madhësinë e fuqisë punëtore në dekadën e ardhshme. Ai sugjeron gjithashtu se 86 për qind presin që llojet e punëve që punonjësit e tyre do të kryejnë të jenë të ndryshme nga sot – një shifër që mbetet pothuajse e pandryshuar pavarësisht se ku ndodhet kompania e liderit globalisht.

Kur u pyetën në lidhje me teknologjitë specifike që do të nxisin transformimin dhe rritjen radikale, "inteligjenca artificiale dhe mësimi i makinerive" dhe "integrimi i sistemit" renditen secila më lart midis liderëve (88 përqind), të ndjekur nga "robotët autonom" (70 përqind). Në të kundërt, vetëm 7 përqind besojnë se llogaritja kuantike do të jetë një faktor transformues në dekadën e ardhshme, duke sugjeruar se bizneset janë ende në fazën shumë të hershme të përdorimit të kësaj teknologjie.

Udhëheqësit e biznesit iu përgjigjën gjithashtu pyetjeve në lidhje me një tjetër prirje dominuese në vendin e punës: mbajtjen e talenteve. Me dorëheqjen e madhe që vazhdon të ndikojë në organizatat në të gjithë globin, mbetet një shqetësim kryesor në mesin e 83 përqind të drejtuesve të anketuar. Çuditërisht, pavarësisht nga mjedisi aktual, 84 për qind besojnë se besnikëria dhe mbajtja e punonjësve do të rritet gjatë dekadës së ardhshme - një numër që rritet në 95 për qind midis udhëheqësve me bazë në Amerikën e Veriut.

Ndërsa ata mbeten optimistë për ruajtjen e talenteve, ata janë më pak të tillë kur bëhet fjalë për rekrutimin e punëtorëve të aftë për të plotësuar rolet e hapura. Kur u pyetën, 86 përqind shprehën shqetësimin për mungesën e mundshme të punëtorëve të kualifikuar që do të lindte brenda 10 viteve të ardhshme.
0.2968
268.08 KB